Gotowanie z pasją - nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch

<
Gallery image
>
Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 1
<
Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 1Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 2Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 3Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 4Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 5Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 6Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 7Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 8Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 9Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 10Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 11Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 12Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 13Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 14Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 15Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 16Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 17Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 18Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 19Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 20Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 21Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 22Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 23Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 24Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 25Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 26Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 27Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 28Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 29Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 30Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 31
 
>
 
 

Japoński ramen i wietnamska pho to zupy słynne już nie tylko w Azji. Kulinarny renesans przeżywają też europejskie klasyki: minestrone, bouillabaisse czy kapuśniak. Do celebracji zup z różnych zakątków świata Villeroy & Boch stworzył kolekcję naczyń Soup Passion. Ale z pasją można podawać w nich również wszystko to, co zdrowe i energetyczne – tradycyjną owsiankę czy przechodzące prawdziwy boom smoothie bowl!


Z pasji do Dalekiego Wschodu

W azjatyckiej kuchni zupy odgrywają znaczącą rolę. Ich bogactwo smaków i aromatów przypadło też do gustu Europejczykom. Ramen, miso-shiru, pho, tom yam czy laksa – coraz częściej lądują na naszych stołach. Villeroy & Boch zainspirowany kulturą Azji zaprojektował kolekcję, która oferuje naczynia specjalnie na dania z Dalekiego Wschodu. W azjatyckiej linii Soup Passion znajdują się miski w dwóch wielkościach z wgłębieniem na sztućce, pałeczki oraz ceramiczna łyżka, a także taca do serwowania. Duża miska będzie idealna na ramen, a mniejsza – na przystawkę albo zupę miso. Dopasowana do niej przykrywka z trzema przegródkami zachowa nie tylko ciepło dania, lecz także sprawdzi się na dodatki: kiełki soi czy kolendrę.


Przyjemność aż do ostatniej kropli

Nie ma znaczenia, czy zupa podawana jest jako danie główne czy przystawka – w skład kolekcji Soup Passion od Villeroy & Boch wchodzą miski w dwóch rozmiarach również na europejskie smaki. Sprawdzą się na wszystkie zupy, gulasze i dania jednogarnkowe – szczególnie te, które lubimy jadać z pieczywem! Każda z misek składa się z dwóch oddzielnych części – jedna przeznaczona jest na zupę, a druga na chleb lub dodatki. Wewnętrzna strona naczyń jest delikatnie nachylona, dzięki czemu daniem można cieszyć się aż do ostatniej kropli!


Kultura stołu - kultura zupy

Oliwa, zioła czy tzw. relish, pod którego nazwą kryją się posiekane gotowane lub marynowane warzywa, też zasługują na swoje miejsce. W kolekcji Soup Passion oprócz misek znajdują się również naczynia, które z konsumpcji zupy uczynią prawdziwą ucztę. Serię Soup Passion uzupełnia malutka miseczka, która może pełnić funkcję sosjerki lub pojemnika na dodatki; waza z pokrywą przeznaczona dla jednej lub czterech osób, która jest odporna na wysokie temperatury i może być również używana w piekarniku; a także kamień wykonany z porcelany premium, który utrzymuje temperaturę dań. Ten ostatni element sprawi, że zupę będzie można celebrować znacznie dłużej. Jeśli podajemy chłodnik, wystarczy wstawić go na kilka chwil do zamrażarki i użyć jako podkładki; a jeśli podajemy danie gorące – jest tak wąski, że można go podgrzać nawet w tosterze i położyć pod miskę lub włożyć do koszyka na pieczywo, aby dłużej pozostało chrupiące i ciepłe.



Autor: Edyta Pawlak
Data publikacji: 20-10-2016

KOMENTARZE

Nikt nie skomentował tej treści, bądź pierwszy.

DODAJ NOWY KOMENTARZ

Aby skomentowac treśc musisz byc zalogowany, zaloguj się lub załóż konto