Agnesi - w 100% włoski makaron

<
Gallery image
>
Agnesi - w 100% włoski makaron 1
<
Agnesi - w 100% włoski makaron 1Agnesi - w 100% włoski makaron 2Agnesi - w 100% włoski makaron 3Agnesi - w 100% włoski makaron 4Agnesi - w 100% włoski makaron 5Agnesi - w 100% włoski makaron 6Agnesi - w 100% włoski makaron 7Agnesi - w 100% włoski makaron 8Agnesi - w 100% włoski makaron 9
 
>
 
 

To co najlepsze we Włoszech: smak ziarna, żółty kolor słońca i świetna sprężystość po ugotowaniu i mnóstwo kształtów, które sprzyjają kulinarnej fantazji.

Selekcja zaczyna się tam, gdzie rosną najlepsze kłosy. Agnesi używa wyselekcjonowanego ziarna z Włoch,  Kanady i Arizony, gdzie odpowiednie warunki klimatyczne gwarantują stałą, wysoką jakość surowca i makaron zawsze "al dente".

Kluczem doskonałości Agnesi jest również unikalny proces produkcji gdzie wieloletnia tradycja łączy się z nowoczesnością. Semolina mieszana jest w niskiej temperaturze, każdy etap produkcji jest kontrolowany, a sam proces suszenia makaronu odbywa się w niskiej temperaturze  72° i 75°C


Wyjątkową gamą makaronów Agnesi jest linia Festaiola - makarony jajeczne o pysznym domowym smaku, do produkcji których używa się aż 6 świeżych jaj na 1 kg mąki.

Makarony Festaiola w połączeniu z każdym dodatkiem tworzą wyjątkowe danie o niepowtarzalnym, delikatnym smaku. Dzięki chropowatej powierzchni makaronu sos idealnie przylega i nie spływa. Festaiola jest idealna do mięsnych, rozgrzewających  sosów na bazie pomidorów i śmietany. Świetnie sprawdza się w połączeniu z owocami morza, a najcieńszą wstążkę (Tagliolini) można wykorzystać do aromatycznego rosołu.

W linii Festaiola Agnesi proponuje pięć różnych rodzajów wstążek o różnej grubości.

http://www.agnesi-polska.pl/



Autor: Redakcja
Data publikacji: 22-11-2017

KOMENTARZE

Nikt nie skomentował tej treści, bądź pierwszy.

DODAJ NOWY KOMENTARZ

Aby skomentowac treśc musisz byc zalogowany, zaloguj się lub załóż konto