Historia Agnesi rozpoczyna się w 1824 roku w Pontedassio i opowiada o prawie dwustu latach doświadczenia i miłości do makaronów. Agnesi łączy tradycję z nowoczesną technologią dbając o najwyższą jakość pszenicy. Unikalna receptura i długi proces suszenia sprawiają, ze makaron, podczas gotowania, zachowuje swoje wartości odżywcze, doskonały smak i sprężystość.
Innowacją Agnesi jest makaron Legumi & Cereali (warzywa strączkowe i zboża), czyli połączenie mąki z żółtej soczewicy (50%) z pszenicą durum (50%). Makaron jest świetnym źródłem błonnika i białka, doskonały w diecie wegetariańskiej i wegańskiej. Zawiera 61 g węglowodanów na 100 g (podczas gdy tradycyjny makaron ma ok 72 g węglowodanów w 100 g produktu).
Dostępny w dwóch formach: grubej rurki Tortiglioni i świderka Fusilli.
Cena: 10,99 - 11,99 PLN / 400g