Jesienna kuchnia z St. Dalfour

<
Gallery image
>
Jesienna kuchnia z St. Dalfour 1
<
Jesienna kuchnia z St. Dalfour 1Jesienna kuchnia z St. Dalfour 2Jesienna kuchnia z St. Dalfour 3
 
>
 
 

Jesienna kuchnia nie może się obyć bez naturalnych słodkości, których dostarczają nam oryginalne produkty francuskiej marki St. Dalfour.


Oto dwa przepisy na słodkie dania:

Filet rybny w sosie z pomarańczy

Przepis na 4 osoby

Składniki:
3 łyżeczki masła
4 filety rybne
4 łyżeczki Owocowej Rapsodii - Pomarańcza St. Dalfour
sól i pieprz


Przygotowanie:
Oczyszczone filety usmaż na maśle. Zdejmij z patelni, nałóż Owocowa Rapsodia, dopraw solą i pieprzem i ponownie smaż po obu stronach przez kilka minut. Podawaj na ciepło.


Figa królewska z francuskim tostem

Przepis na 4 osoby

Składniki:
8 kromek pieczywa tostowego
½ filiżanki mleka
2 lekko ubite jajka
1 łyżeczka mielonego cynamonu
¼ filiżanki Owocowej Rapsodii - Figa Królewska St. Dalfour
masło do smażenia
4 świeże figi (ewentualnie mogą być suszone suszone)


Przygotowanie:
Wymieszaj mleko, jajka i cynamon. Kromki posmaruj Figą Królewską, złącz pod dwie. Zanurz w  masie z mleka i jajek , smaż na rozgrzanym maśle prze kilka minut. Podawaj ze świeżymi lub suszonymi figami.



Autor: Redakcja
Data publikacji: 11-11-2017

KOMENTARZE

Nikt nie skomentował tej treści, bądź pierwszy.

DODAJ NOWY KOMENTARZ

Aby skomentowac treśc musisz byc zalogowany, zaloguj się lub załóż konto