W 1856 roku Frnacesco Cirio był pionierem w produkcji warzyw i owoców w puszce, udoskonalając technikę apertyzacji, dzięki której problem szybko psujących się warzyw i owoców został rozwiązany. W wieku zaledwie 20 lat Francesco Cirio otworzył pierwszą fabrykę w Turynie, która zapoczątkowała światowy sukces naszej marki.
Dziś po 160 latach kontynuujemy tradycję marki Cirio. Naszą siłą są ludzie, którzy z zaangażowaniem i pasją każdego dnia dostarczają Ci to co we Włoskiej kuchni najlepsze.
Jakość Cirio to 100% włoskich pomidorów, kontrolowanych na każdym etapie produkcji. Dzięki włoskiemu słońcu i naszej pracy do Twojej kuchni trafiają wyłącznie włoskie pomidory zebrane w optymalnej fazie dojrzałości i przetwarzane krótko po zbiorach.
Inspirujące nowości Cirio na pomidorową jesień:
Sos do pizzy
Drobno pokrojone pomidory z dodatkiem ziół i przypraw śródziemnomorskich (bazylia, oregano, majeranek), tworzące pyszny, kremowy, gotowy sos do przygotowania prawdziwej, włoskiej pizzy. Wygodne opakowanie 190g w sam raz na jedną dużą pizzę.
Cena: 4,50 PLN / 190g