Saclà prosto z Włoch

<
Gallery image
>
Saclà prosto z Włoch 1
<
Saclà prosto z Włoch 1Saclà prosto z Włoch 2Saclà prosto z Włoch 3
 
>
 
 

Historia marki Saclà rozpoczęła się w ponad 75 lat temu w małym miasteczku Asti w Piemoncie, który jest "gastronomicznym" sercem północnych Włoch. Nasze produkty tworzymy z miłością , z pasją, zaangażowaniem i dbałością o każdy ich składnik.


Nasze motto to:
"So Simple. So Italian. So Saclà"


Wieżyczki Caprese - porcja dla 4 osób

Składniki:
- 1 słoiczek pomidorów zapiekanych Saclà
- 285 g grillowanych w oliwie bakłażanów
- 2x125 g sera Mozzarella
- Oliwa z oliwek Extra Vergine
- 1 łyżeczka Pesto alla genovese Saclà
- Sól i pieprz do smaku
- Bazylia/oregano

Przygotowanie:
Pokrój mozzarellę na plastry grubości ok 5 mm. Pomidory i bakłażana odsącz z zalewy. Przygotuj wieżyczki- plaster mozzarelli, pomidor zapiekany, bakłażan, plaster mozzarelli (tak jak na zdjęciu). Dopraw oliwą, ziołami solą i pieprzem.


Pesto alla genovese

Do produkcji "pesto bazyliowego" Saclà wykorzystuje wyłącznie świeżą bazylię, pochodzącą z upraw ze sprawdzonych upraw. Zbiory bazylii rozpoczynają się z końcem czerwca i trwają do września. Jest to też jedyny okres w roku, w którym Sacla’ produkuje pesto.
Pesto Salca zawiera w swoim składzie aż 36% bazylii i oryginalne sery Grano padano i Pecorino Romano oraz oliwę z oliwek Extra Vergine.


Zapiekane pomidory

Delikatne włoskie pomidory śliwkowe, bez skórki, marynowane w oleju z dodatkiem  przypraw i ziół.
Dzięki najbardziej optymalnej porze zbiorów pomidory zachowują wyrazisty smak i wszystkie cenne wartości odżywcze.
Pomidory zapiekane w piecu są idealne na różnego rodzaju smakowite przekąski.. Doskonale nadają się również jako dodatek do makaronów, sałatek, pizzy.



Autor: Redakcja
Data publikacji: 19-09-2017

KOMENTARZE

Nikt nie skomentował tej treści, bądź pierwszy.

DODAJ NOWY KOMENTARZ

Aby skomentowac treśc musisz byc zalogowany, zaloguj się lub załóż konto