Clarena Spider Silk Cream - krem z jedwabiem z pajęczej sieci

<
Gallery image
>
Clarena Spider Silk Cream 1
<
Clarena Spider Silk Cream 1Clarena Spider Silk Cream 2
 
>
 
 

Zmarszczki, utrata jędrności i nawilżenia skóry to oznaki upływającego czasu. To na ile pozwolimy skórze poddać się procesowi starzenia, wyznacza nasza codzienna pielęgnacja. Marka Clarena uzupełniła linię Poison Line o krem Spider Silk z jedwabiem z pajęczej sieci, który pomoże skórze odzyskać witalność i blask.


Rozwój rynku kosmetycznego napędza technologów do poszukiwania coraz to nowszych składników aktywnych. Czerpiąc inspiracje z natury, wykorzystują niezwykłą moc roślin i zwierząt, które nie zawsze kojarzone są z urodą, potrafią zdziałać cuda, jak np.  jedwab z pajęczej sieci, znajdujący się w kremie Spider Silk.


Przeciwzmarszczkowa sieć pajęcza

Fundamentalnym składnikiem kremu Spider Silk są białka jedwabiu pajęczej sieci, które mają ładunek elektryczny przeciwny do ładunku skóry, dzięki czemu doskonale przylegają do jej powierzchni. Pozwala to wytworzyć niewidzialną przeciwzmarszczkowa sieć na skórze, która pozostając na jej powierzchni, wygładza i redukuje zmarszczki, a także zabezpiecza ją przed negatywnym wpływem czynników zewnętrznych i transepidermalną utratą wody.


Dodatkowe wspomaganie

Równie istotne znaczenie dla skutecznego działania, mają pozostałe składniki aktywne zawarte w recepturze kremu. Dzięki obecności kompleksu Matrixyl™ 3000, na który składają się dwa rodzaje peptydów, pobudzony jest proces produkcji kolagenu, fibronektyn i kwasu hialuronowego. W rezultacie proces odnowy skóry zostaje przyspieszony, a działanie przeciwzmarszczkowe uaktywnione. Dodatkowo, reaktywacja włókien strukturalnych, przyczynia się do zagęszczenia i odbudowy skóry. Efekt? Skóra zyskuje gładkość, jędrność i nawilżenie, co przywraca jej kontury twarzy i młody wygląd. Proces ten uaktywnia się pod wpływem obecności oleju lakesis pozyskiwanego z greckiego drzewa Pistacia lentiscus (pistacji kleistej).


Cena: 93 zł / 50 ml



Autor: Robert Krupiński
Data publikacji: 29-01-2018

KOMENTARZE

Nikt nie skomentował tej treści, bądź pierwszy.

DODAJ NOWY KOMENTARZ

Aby skomentowac treśc musisz byc zalogowany, zaloguj się lub załóż konto