Gotowanie z pasją - nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch

<
Gallery image
>
Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 1
<
Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 1Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 2Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 3Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 4Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 5Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 6Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 7Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 8Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 9Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 10Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 11Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 12Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 13Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 14Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 15Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 16Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 17Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 18Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 19Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 20Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 21Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 22Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 23Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 24Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 25Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 26Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 27Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 28Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 29Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 30Nowa kolekcja Soup Passion od Villeroy & Boch 31
 
>
 
 

Japoński ramen i wietnamska pho to zupy słynne już nie tylko w Azji. Kulinarny renesans przeżywają też europejskie klasyki: minestrone, bouillabaisse czy kapuśniak. Do celebracji zup z różnych zakątków świata Villeroy & Boch stworzył kolekcję naczyń Soup Passion. Ale z pasją można podawać w nich również wszystko to, co zdrowe i energetyczne – tradycyjną owsiankę czy przechodzące prawdziwy boom smoothie bowl!


Z pasji do Dalekiego Wschodu

W azjatyckiej kuchni zupy odgrywają znaczącą rolę. Ich bogactwo smaków i aromatów przypadło też do gustu Europejczykom. Ramen, miso-shiru, pho, tom yam czy laksa – coraz częściej lądują na naszych stołach. Villeroy & Boch zainspirowany kulturą Azji zaprojektował kolekcję, która oferuje naczynia specjalnie na dania z Dalekiego Wschodu. W azjatyckiej linii Soup Passion znajdują się miski w dwóch wielkościach z wgłębieniem na sztućce, pałeczki oraz ceramiczna łyżka, a także taca do serwowania. Duża miska będzie idealna na ramen, a mniejsza – na przystawkę albo zupę miso. Dopasowana do niej przykrywka z trzema przegródkami zachowa nie tylko ciepło dania, lecz także sprawdzi się na dodatki: kiełki soi czy kolendrę.


Przyjemność aż do ostatniej kropli

Nie ma znaczenia, czy zupa podawana jest jako danie główne czy przystawka – w skład kolekcji Soup Passion od Villeroy & Boch wchodzą miski w dwóch rozmiarach również na europejskie smaki. Sprawdzą się na wszystkie zupy, gulasze i dania jednogarnkowe – szczególnie te, które lubimy jadać z pieczywem! Każda z misek składa się z dwóch oddzielnych części – jedna przeznaczona jest na zupę, a druga na chleb lub dodatki. Wewnętrzna strona naczyń jest delikatnie nachylona, dzięki czemu daniem można cieszyć się aż do ostatniej kropli!


Kultura stołu - kultura zupy

Oliwa, zioła czy tzw. relish, pod którego nazwą kryją się posiekane gotowane lub marynowane warzywa, też zasługują na swoje miejsce. W kolekcji Soup Passion oprócz misek znajdują się również naczynia, które z konsumpcji zupy uczynią prawdziwą ucztę. Serię Soup Passion uzupełnia malutka miseczka, która może pełnić funkcję sosjerki lub pojemnika na dodatki; waza z pokrywą przeznaczona dla jednej lub czterech osób, która jest odporna na wysokie temperatury i może być również używana w piekarniku; a także kamień wykonany z porcelany premium, który utrzymuje temperaturę dań. Ten ostatni element sprawi, że zupę będzie można celebrować znacznie dłużej. Jeśli podajemy chłodnik, wystarczy wstawić go na kilka chwil do zamrażarki i użyć jako podkładki; a jeśli podajemy danie gorące – jest tak wąski, że można go podgrzać nawet w tosterze i położyć pod miskę lub włożyć do koszyka na pieczywo, aby dłużej pozostało chrupiące i ciepłe.



Autor: Edyta Pawlak
Data publikacji: 20-10-2016

KOMENTARZE

Nikt nie skomentował tej treści, bądź pierwszy.

DODAJ NOWY KOMENTARZ

Aby skomentowac treśc musisz byc zalogowany, zaloguj się lub załóż konto
 
 
Polityka prywatności
Uaktualniliśmy naszą politykę prywatności.
Twoja prywatność jest dla nas ważna, dlatego informujemy Cię o zmianach w naszej Polityce Prywatności. Aby informacje o sposobie przetwarzania Twoich danych osobowych były bardziej przejrzyste i czytelne, podzieliliśmy Politykę Prywatności na różne rozdziały. W każdym rozdziale szczegółowo opisujemy, które Twoje dane osobowe mamy i jak je przetwarzamy. Dodaliśmy też więcej informacji na temat Twoich praw – na przykład tego, jak uzyskać dostęp do swoich danych i jak powiadomić nas, abyśmy zaprzestali ich przetwarzania.

Naszą Politykę Prywatności możesz znaleźć na Glow.pl w dolnej zakładce "Polityka Prywatności". Jeśli masz jakiekolwiek pytania dotyczące Twoich danych osobowych lub chcesz się dowiedzieć, jak uzyskać dostęp do swoich danych osobowych lub je usunąć, napisz na adres e-mail: robert.krupinski@glow.pl

Zapoznaj się z Polityką Prywatności
BRAK ZGODY COOKIES